vrijdag 22 maart 2013

Lasagne met kip en broccoli in kaassaus

Ik wou deze lasagne eten, maar de spinazie was niet goed meer. Dus het werd een blik in de koelkast en gelukkig had ik nog broccoli en nadat de radartjes in mijn hoofd gingen draaien heb ik het recept aangepast.

Lasagne met kip en broccoli in kaassaus
1 grote stronk broccoli, in kleine roosjes
lasagnebladen
½ cup boter
1 ui fijngesnipperd
1 teen knoflook fijngesnipperd
½ cup bloem
2 cups/500 ml kippenbouillon
1½ cup melk
een stuk blauwschimmel kaas in kleine blokjes
2 cups gruyere, geraspt
1 cup parmezaanse kaas geraspt + ¼ cup voor afwerking
1 theelepel oregano
½ theelepel peper
2 cups ricotta
2 kipfilets (kan ook gegrilde kip nemen en die in plakjes snijden)

Verwarm de oven op 180 graden.
Breng de bouillon aan de kook en doe de kipfilet erin. Laat deze in 15 minuten gaar worden. Haal de kipfilet eruit en snij deze in blokjes of plakjes. Meng de kipfilet met de ricotta.
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bloem toe en laat dit even mee bakken. Voeg nu de bouillon en melk toe en maak er een mooie dikke saus van. Voeg de gruyere en een halve kop parmezaanse kaas, de oregano en peper toe. Proef of er nog zout bij moet. In het origineel staat een theelepel, maar dat is echt te veel.
Kook de broccoli in kokend gezouten water ongeveer 3 minuten en laat hem goed uitlekken.
Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier een laag lasagnevellen op. Verdeel hier de kip met ricotta over en doe hier weer een laag lasagnebladen over. Verdeel hier ¼ van de saus en de broccoli hierover. Doe hier de blauwschimmel kaas en parmezaanse kaas over. Doe er nog een laag lasagnevellen op en doe hier de rest van de saus op en eventueel de ¼ cup parmezaanse kaas.
Bak 35-40 minuten in de oven en laat daarna nog 5 minuten staan.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: