zaterdag 29 juni 2013

Gevulde kip op een bedje van tomatensaus met spaghetti

Kip en pasta horen bij mij bij de favorieten en als je het in een recept kan combineren is het helemaal perfect. Ik zag het recept bij dagelijkse kost en het is echt heerlijk.

Gevulde kip op een bedje van tomatensaus met spaghetti
75 gram parmezaanse kaas
200 gram spaghetti
20 gram panko
handje rucola

Tomatensaus:
5 tomaten, in grove stukken
1 sjalot of 1 kleine ui, gesnipperd
klein teentje look gesnipperd
100 gram passata
50 ml witte wijn
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje salie
een klein handje basilicum
scheutje olijfolie
snuf suiker

Gevulde kipfilets:
1 dubbele kipfilet
2 plakjes gerookte rauwe ham of parmaham
1 bol mozzarella

Verhit de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook.Voeg de tomaten toe en laat ze ook mee stoven. Haal de blaadjes van de takjes salie, rozemarijn en tijm af en hak ze fijn. Voeg ze ook toe aan de tomaten. Hak de basilicum met steeltjes en al fijn en voeg deze ook toe. Voeg een snufje suiker, de wijn en de passata toe en laat alles zachtjes een kwartier sudderen. Doe alles in een blender of in gedeeltes of maak alles met een staafmixer fijn. Hang een zeef boven een pan en zeef de saus hierdoor. Gooi de pulp die je in de zeef over houdt weg. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Snij de beide kipfilets los van elkaar en snij ze in de lengte open. Kruid de filet met wat peper en zout en leg de plakjes ham en 1 of 2 plakjes mozzarella bovenop de  elke filet. Vouw de kipfilet dicht en leg ze beiden in een ovenschaal.
Doe 2/3 van de parmezaanse kaas in een blender en maal de kaas fijn. De rest schaaf je met een dunschiller en houdt je apart. Doe de panko bij de kaas in de blender en hak een paar seconden. Schep enkele soeplepels saus over de kipfilets tot het vlees net onder staat. Hou de rest van de saus apart. Leg de rest van de mozzarella bovenop de kipfliets en strooi hier het kaas-pankomengsel over. Schuif de ovenschotel in de oven. Na 25 minuten zet je de grill aan en als het kaaskorstje goudbruin is kan de ovenschotel eruit. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, zelf neem ik altijd een minuut korter. Als je de pasta hebt afgegoten doe je hem terug in de pan en roert er een paar lepels saus door.
Serveer op ieder bord een kipfilet met spaghetti en versier met wat rucola en de geschaafde parmezaan.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: