maandag 1 juli 2013

Caesarsalade

Of het een echte caesarsalade is weet ik niet, maar hij is wel heerlijk. Ik heb de broodcroutons van oud brood gemaakt. We hadden nog een stuk zonnebloempitten desembrood over en de croutons waren heerlijk. De dressing van yoghurt en mayonaise was wat milder dan met alleen yoghurt.

Caesarsalade
350 gram kippendijenvlees
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel cajunkruiden
2 sneden brood in dobbelstenen
boter
olijfolie
romeinse sla
2 eieren
1 dl volle yoghurt
sap van een halve limoen
1 theelepel dijonmosterd
3 ansjovisfilets op olie, fijngehakt
worcestershiresaus
1 flinke eetlepel mayonaise
peper en zout

Snij het kippendijenvlees in reepjes en kruid ze met peper, gerookt paprikapoeder en cajunkruiden. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de dobbelstenen brood aan. Haal het brood uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de koekenpan schoon en verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kip aan en laat hem een minuut of 10 bakken tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en laat hem uitlekken op wat keukenpapier.
Kook de eieren 8 minuten en laat ze schrikken. Pel de eieren en snij ze in plakjes of partjes.
Was de sla en snij of scheur in stukken.
Meng de yoghurt, mayonaise, limoensap, dijonmosterd, ansjovis en een paar druppels worcestershiresaus tot een lekkere dressing. Voeg eventueel nog wat peper of zout toe.
Doe de sla in een grote bak en meng hier wat dressing door. Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hierover de croutons, kip en het ei en druppel er eventueel nog een klein beetje dressing over
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: