Bol.com

BoekenBoeken

Pastasalade met komkommer, tomaat, mais en tonijn

Wij zijn met deze warme dagen gek op pastasalade. Zo ie zo kun je mij 's nachts wakker maken voor een bordje pasta. Dressings is voor mij toch altijd wat moeilijker, maar deze keer is het subliem gelukt met zelfs zelfgemaakte mayonaise. De andere salade is een rijstsalade met gerookte zalm en ananas.

Pastasalade met komkommer, tomaat, mais en tonijn
400 gram pasta naar eigen keuze, maar geen slierten
3 grote tomaten
½ komkommer
1 handvol platte peterselie
300 gram mais uit blik
tonijn uit blik (mag in water of olie)
4 eieren

Dressing:
2 eidooiers
2 dl arachideolie
1 ½ dl yoghurt
½ teentje knoflook
1 eetlepel dijon mosterd, maar heb je alleen grove mosterd kan dat natuurlijk ook.
1 eetlepel kerriepoeder, ik heb scherpe gebruikt, maar de gewone kan ook
sap van ½ citroen
peper en zout

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na het afgieten goed afspoelen met koud water.
Kook in een kleinere pan de eieren 8-10 minuten. In ditzelfde pannetje kun je ook de tomaten ontvellen. Door een kruisje in de onderkant te zetten en ze 30 seconden in het kokende water te leggen en hierna in koud water te leggen. Hierna is het velletje er zo af te halen.
Haal de zaadjes uit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een grote mengkom.
Snij de komkommer in de lengte in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snij de rest in blokjes en voeg toe aan de tomaten. Laat ondertussen de tonijn en de mais uitlekken en voeg ze daarna toe aan de rest van de ingredienten. Prak de eieren en voeg deze samen met de pasta ook toe. Hak de peterselie ook fijn en voeg deze toe.
Voor de dressing pel je de knoflook en snijdt deze heel erg fijn. Doe deze in een mengkom van je kitchenaid, een mengkom waar je handmixer in past of een hoge beker waar je staafmixer in past. Voeg de eidooirs, de mosterd en een scheutje lauw water toe. Mix alles glad en voeg hierna langzaam de olie toe tot je een dikke mayonaise hebt. Voeg nu de yoghurt, sap van de halve citroen en het kerriepoeder toe en mix dit alles kort. Proef of er nog peper of zout bij moet.
Doe wat dressing in de mengkom bij de rest en meng alles goed. Voeg zoveel dressing toe als lekker vindt, maar niet te veel anders wordt het er weer niet lekkerder op.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)