maandag 12 augustus 2013

Aardbeientaart

Het is de tijd van de aardbeien en dan moet je er ook van genieten. Ik combineerde een paar recepten en kwam tot dit heerlijke taartje. Ik wil hem ook nog een keer met de aardbeienmousse maken.

Aardbeientaart
Voor het deeg:
250 gram bloem
125 gram boter + om in te vetten
90 gram suiker
2 eidooiers

voor de vulling:
½ vanillestokje
1 eetlepel bloem
250 ml melk
75 gram suiker
2 eidooiers
90 gram slagroom

Garnering:
250 gram aarbeien
100 gram slagroom
10 gram suiker of naar smaak

Taartvorm van 18 cm

Klop in een keukenmachine de boter met de suiker luchtig. Klop de eidooiers erdoor.  Voeg de bloem in 2 keer toe en meng tot zich een bal vormt. Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast. 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Leg er een bakpapier in en doe hier een blinbakvulling in. Bak het seeg 35 minuten blind. Haal dan de blindbakvulling eruit en bak nog zo'n 5 tot 10 minuten tot het deeg bruin is. Laat afkoelen.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
Klop de slagroom zonder suiker stijf. Heb je nog een mengkom is het beter om de banketbakkersroom even met de machine te kloppen en er dan de slagroom door te spatelen om klontjes te voorkomen. Schenk dit mengsel in de taartvorm of doe het in een spuitzak en spuit het erin.
Maak de aardbeien schoon en verdeel ze over de taart. Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf en spuit mooie rozetten op de taart.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: