Bol.com

BoekenBoeken

Paella a la Judith

Ik had zin in risotto en ik had zin in vis, maar het kwam op het eind het meest overeen met paella. Dit kwam ook doordat ik nog wat chorizo over had. De verse tomaten en het citroensap maken het lekker fris.

Paella a la Judith
100 gram risotto rijst
2 kipkarbonades zonder bot, maar met vel
1 ui
1 teentje knoflook
700 ml groenten of kippenbouillon
50 gram chorizo
100 gram gekookte mosselen
6 grote rauwe gepelde garnalen
3 tomaten
1 citroen
een scheutje sherry

Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook aan. Snijdt de kip in blokken en snijdt de chorizo in plakjes en deze weer in vieren. Voeg ze toe aan de ui en knoflook en bak ze 5 minuten mee op een matig vuur.
Voeg de rijst toe en roer goed. Voeg de sherry toe en laat dit inkoken. Voeg dan de helft van de bouillon toe, roer even goed en laat dit een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Voeg hierna bouillon toe tot de rijst bijna gaar is. Voeg dan de garnalen toe en laat deze gaar worden. Ontvel ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes. Voeg deze toe samen met de mosselen en laat alles doorwarmen. Zet de pan uit roer er wat citroensap door en dien op.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)