zondag 15 september 2013

Eenvoudig gevulde paprika's

Deze paprika's maak ik vaak als ik moe ben of van alles moet doen, want de voorbereidingen zijn zeer snel gedaan en je hebt maar heel weinig ingredienten nodig. Het moet wel 45 minuten in de oven. Het gerookte paprikapoeder heb ik deze keer voor het eerst er in gedaan en dat was erg lekker. Ik had ook nog gepelde tomaten uit Italie van San Lorenzo en die waren superlekker. Bij elkaar dus een zeer geslaagd gerecht.

Eenvoudig gevulde paprika's
2 rode paprika's
een blik gepelde tomaten
300 gram rundergehakt
gerookt paprikapoeder (optioneel)
peper en zout
olijfolie

Verwarm de oven op 190 graden.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Halveer de paprika's. Meng het gehakt met peper en zout en paprikapoeder of andere kruiden die je lekker vindt.
Verdeel het gehakt in 4 stukken en vul iedere halve paprika met gehakt en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de tomaten erover. Zet de schaal 45 minuten in de oven.
Lekker met rijst.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: