maandag 23 september 2013

Foodblogswap September: Texas Chili

Pff dat was niet makkelijk om wat te kiezen, want heel veel leek mij lekker van Lindsay's Cooking. Na een beetje gekeken te hebben wat wij de komende tijd eten en wat mij het lekkerst leek. Heb ik gekozen voor de Texas Chili.
We hadden al een tijdje geen chili op en met bier leek mij erg apart, dus 2 flesjes leffe bruin gehaald en de rest van de ingredienten en begonnen. Het eindresultaat was apart, maar verrukkelijk. Iets minder spicy dan de indiase curry die ik die dag ook maakte, maar die pit had er wel meer in gekund als ik niet alle verse rode peper had opgemaakt. Het vlees was boterzacht en heerlijk van smaak. Ik heb maar een ding verandert en dat is gerookt paprikapoeder i.p.v. gewone paprikapoeder en natuurlijk heb ik de verse rode peper weg gelaten.

Texas Chili
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 flinke tenen knoflook, gesnipperd
350 gram riblappen, in blokjes van 1,5 tot 2 cm
1 ½ theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel gerookt paprikapoeder
¾ theelepel chilivlokken
2 laurierblaadjes
1 blik tomatenblokjes
½ flesje bruin bier (bij mij leffe, bij Lindsay heineken oud bruin)
1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

Voor garnering kun je eventueel lenteuitjes, zure room, geraspte kaas en avocado toevoegen. Lindsay serveert er rijst bij. Ik niks, maar wij hebben het gewoon zo uit een kom gelepeld.

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin 5 minuten de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de komijn, oregano, paprikapoeder en chili toe en bak dit nog kort mee. Voeg het vlees toe en bak dit ook kort mee. Voeg nu de laurier, tomatenblokjes en bier toe en roer alles goed door. Laat het hierna 2 ½ uur zachtjes stoven. Voeg dan de kidneybonen toe en laat nog 20 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Maura - YLT zei

Lekker, chili! Vooral als het buiten koud is.

Maura - YLT zei

Oeee, lekker chili! Vooral als het buiten koud is.