zondag 1 september 2013

Pizza met Broccoli, Mozzarella en Pijnboompitten

Het was een echte pizzaparty en de andere pizza werd er een met broccoli en kaas. Zoiets hadden we gegeten in L'Osteria in Munchen en was echt heel erg lekker. Mijn versie was ook heerlijk.

Pizza met Broccoli, Mozzarella en Pijnboompitten
Bodem:
200 gram sterke bloem
50 gram semolina
3,5 gram gist
3,7 gram zout
5 tomaten, in grove stukke
3,7 gram rietsuiker
160 gram water

Tomatensaus:n
5 tomaten, in grove stukken
1 sjalot of 1 kleine ui, gesnipperd
klein teentje look gesnipperd
100 gram passata
50 ml witte wijn
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje salie 
een klein handje basilicum
scheutje olijfolie
snuf suiker

Beleg:
broccoliroosjes
mozzarella
parmezaanse kaas
pijnboompitten


Kneed alle ingredienten van het deeg tot een soepel deeg en laat het 2 uur rusten en tot dubbel folume groeien.
Verhit de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook.Voeg de tomaten toe en laat ze ook mee stoven. Haal de blaadjes van de takjes salie, rozemarijn en tijm af en hak ze fijn. Voeg ze ook toe aan de tomaten. Hak de basilicum met steeltjes en al fijn en voeg deze ook toe. Voeg een snufje suiker, de wijn en de passata toe en laat alles zachtjes een kwartier sudderen. Doe alles in een blender of in gedeeltes of maak alles met een staafmixer fijn. Hang een zeef boven een pan en zeef de saus hierdoor. Gooi de pulp die je in de zeef over houdt weg. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten.
Kook de broccoli een minuut of twee.
Verwarm de oven met een pizzasteen 45 minuten van te voren op zijn heetste stand.
Rol het deeg dun uit. Verdeel er wat saus over.
Verdeel de broccoli, kaas en pijnboompitten erover. Doe er zoveel over als jij lekker vindt. Hoewel de echte italianen er niet zoveel op doen.
Bak 10 minuten in de oven.
Druppel er wat olijfolie over en eet smakelijk!

Geen opmerkingen: