Bol.com

BoekenBoeken

Appel-perentaartje

Vandaag een heel simpel taartje gemaakt. Makkelijk te maken, maar heerlijk. In de streekbox zaten appels en peren en daar moest natuurlijk wat mee gemaakt worden. Ik had nog kruimeldeeg in de vriezer, dus het meeste werk was de appel en peer schillen. Ik heb hem in een vorm van 18 cm gemaakt.

Appel-perentaartje
kruimeldeeg
1 appel
1 peer
2 theelepels suiker
1 theelepel kaneel

Zet de oven op 170 graden
Vet de vorm in en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en plaats hem in de koelkast tot de vulling klaar is.
Schil de appel en peer en snij beiden in kleine stukjes. Meng ze met de kaneel en suiker en doe het mengsel in de beklede vorm. Strooi er eventueel wat gehakte pecannoten over.
Bak hem 45
minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)