Bol.com

BoekenBoeken

Venkel-varkensworstenbroodjes

Overal lees je altijd dat varkensvlees en venkel heel erg goed samen gaan en bij deze broodjes heb ik daar rekening mee gehouden. En ik moet zeggen het klopt, ze waren heerlijk. Ik heb het idee gekregen bij de bourke street bakery en ook een beetje donna hay.

Venkel-varkensworstenbroodjes
250 gram witbroodmeel met minstens 12% eiwitten
4 gram zout
5 gram droge gist
70 gram zachte boter
10 gram basterdsuiker
125 ml melk

vulling:
450 gram varkensgehakt
½ ei losgeklopt
1½ eetlepel venkelzaadpoeder of venkelzaad
peper en zout
chilivlokken
paneermeel

Doe alle ingredienten voor het deeg in een keukenmachine met deeghaak en kneed het in 10 minuten tot een soepeldeeg waar je een vliesje van kan trekken. Vet een kom in met wat zonnebloemolie en leg het deeg hierin. Laat het in een uur rijzen tot dubbelvolume. Verdeel in 5 gelijke stukjes en maak hier bolletjes van en laat deze 10 minuten rusten.
Meng de ingredienten van het gehakt en maak hier ook 5 gelijke stukjes van.
Draai de bolletjes deeg om en rol ze uit tot een ovaal. Maak van het gehakt een worst en leg deze op het deeg. Sla de zijkanten naar binnen en rol het deeg op en druk de naad dicht. Doe dit met alle broodjes. Laat ze 60 minuten rijzen. Bestrijk ze met ei en bak ze 30 minuten in een oven van 200 graden.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)