zondag 22 december 2013

Cannelloni met tonijn, ricotta en citroen

Ik zag al een hele tijd terug dit recept in Gino's pasta staan en het stond op mijn lijstje van moet ik zeker maken en vandaag was eindelijk die dag gekomen. Het resultaat was heerlijk. Verrassend fris en niet al te vullend. Ik heb zelf de pasta gemaakt en dat vult een stuk makkelijker. En maak je de pasta niet zelf dan ben je heel snel klaar.

Cannelloni met tonijn, ricotta en citroen (4 personen)
16 cannellonibuizen of 300 gram vers pastadeeg
1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
200 gram ricotta
rasp van een halve citroen
2 eetlepels gesnipperde bieslook
zout en peper

Voor de saus:
30 gram bloem
30 gram boter
3 dl melk
nootmuskaat

Verhit de oven op 180 graden.
Smelt voor de saus de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat deze garen waarna je de melk toevoegt en zachtjes laat pruttelen tot hij gaat binden onder voortdurend roeren. Laat de saus iets afkoelen.
Meng in een kom de tonijn, ricotta, citroenrasp, bieslook en naar smaak de peper en zout door elkaar. Zet de kom in de koelkast als je zelf pastadeeg maakt. Maak je het met kant en klare pastabuizen. Doe het mengsel over in een spuitzak en vul de buizen. Doe een laagje bechamel in een ovenschaal en leg hier pastabuizen op. Moet je meerdere lagen, doe er dan nog een dun laagje saus tussen. Werk af met de saus.
Maak je je eigen buizen. Rol je pastadeeg dan uit tot de dunste stand. Snij rechthoeken van 7x15 cm. Kook de vellen 1 minuut en doe ze over in een kom met koud water. Kook er nooit meer dan 4 te gelijk. Laat ze een minuut in het koude water liggen en leg ze dan op een theedoek. Trek op alle velletjes een streep vulling en rol ze op vanaf de korte kant. Verdeel ze net als bij de kant en klare buizen in de ovenschotel afgewisseld met saus en eindig met saus. Zet de schotel nu eerst 15 minuten in de oven afgedekt met aluminiumfolie en hierna nog 20 minuten onafgedekt.
Laat 5 minuten staan.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: