zondag 8 december 2013

Kip-kerriesalade

Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken en zo ook salades voor op brood. Vandaag kip-kerrie salade, helaas wel een foto vergeten te maken.

Kip-Kerrie salade
Gaar kipvlees (ik had kippenbouillon gemaakt en die kip gebruikt)
een theelepel kerriepoeder
1 theelepel mosterd
1 theelepel azijn
ca. 2 dl arachideolie
2 eidooiers
1 eetlepel lauw water
kappertjes
Eventueel iets van fruit, zoals gewelde rozijnen, mandarijtjes, stukjes ananas

Verwarm wat olie in een steelpan en voeg de kerriepoeder toe en laat kort verwarmen, dit zorgt dat je geen zanderig gevoel krijgt. Laat afkoelen.
Maak een mayonaise door de eidooiers los te kloppen. Voeg de mosterd, azijn en water toe. Voeg nu langzaam eerst de kerrieolie toe en voeg hierna de rest van de olie tot het een mooie dikke mayonaise is. Meng hier de kip en de kappertjes door. Tot jij het lekker vindt.
Eet smakelijk!
Je kan eventueel ook een klein beetje yoghurt toevoegen voor een frisse toon.

Geen opmerkingen: