zondag 22 december 2013

Knolselderijgratin

Toen ik van de week naar Dagelijkse kost keek, kwam ik deze heerlijke gratin tegen. Gelukkig is hij makkelijk te maken, want het langst staat hij in de oven. Er staan al een aantal gratin's op mijn blog en de een is net anders dan de andere. Zo ook deze.

Knolselderijgratin
¼ knolselderij
500 gram aardappels vastkokend
300 ml melk
300 ml room
1 teentje knoflook
een takje tijm en rozemarijn
een laurierblad
150 gram gruyère
nootmuskaat, peper en zout
klontje boter

Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de melk en de room met de knoflook, tijm, rozemarijn en laurier in een pan en breng hem tegen de kook aan. Voeg voldoende peper, zout en nootmuskaat toe en laat dit trekken terwijl je de rest voorbereidt.
Ik heb de knolselderij met de keukenmachine in dunne plakjes gesneden. Vet een ovenschaal lekker dik in en leg hier een laag aardappels in met hierop een laag knolselderij. Daarop een laag kaas en zo verder afwisselen met aardappel, knolselderij en kaas. Als laatste 2 lagen aardappel en kaas.
Schenk door een zeef het melkmengsel erop.
Zet de ovenschaal 2 uur in de oven en check dan of hij gaar is.
Als hij erg bruin wordt, kun je hem afdekken met aluminiumfolie.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: