maandag 9 december 2013

pasta met tomaat en gegrilde kip

Pasta is hier toch wel favoriet en dat kunnen allerlei soorten zijn. Ik ben toch wel gek op tomatensauzen, maar John is weer meer van de roomsauzen. Deze keer een tomatensaus met heerlijke gegrilde kip, rucola en paprika.

pasta met paprika en gegrilde kip
250 gram penne of andere pasta
2 kipfilets in plakken van 1 cm dik
1 theelepel gerookt paprikapoeder
400 gram tomatenstukjes
40 gram tomatenpuree
een kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
een zakje rucola
een glas rode wijn
harissa
gedroogde tijm en oregano
olijfolie
peper en zout

Verhit de grillpan zodat hij gloeiend heet is. Doe een klein beetje olijfolie, peper en zout op de kip en leg deze op de grillpan. Gril ze aan beide kanten tot je een mooie grillstreep erop hebt. De kip hoeft niet gaar te zijn.
Verhit een braadpan of hapjespan op het vuur, schenk er wat olijfolie in en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de tomatenstukjes, paprikapoeder en de tomatenpuree toe en een toefje harissa. Roer goed door en voeg de wijn, oregano en tijm toe en laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen Voeg de kip toe en laat 10 minuten meekoken.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Meng de pastasaus met de rucola en de pasta.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: