zondag 22 december 2013

Sedani met bloemkool en spekkies

Toen ik Jeroen dit gerecht zag maken, wist ik gelijk dit moet ik maken. En het was heerlijk en makkelijk. Wel erg vullend.
Sedani met bloemkool en spekkies
250 gram sedani of penne
125 gram spekblokjes
½ bloemkool in kleine roosjes
25 gram boter
25 gram bloem
½ liter melk
¼ citroen
25 gram geraspte gruyère
75 gram brie
nootmuskaat, peper en zout
olijfolie

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Breng de melk aan de kook en kook hierin de bloemkool gaar in 7 tot 10 minuten. Giet de melk door een zeef en vang op in een pan of kom.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekjes krokant.
Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de bloem toe laat deze even garen voeg dan de melk toe tot je een mooie saus hebt. Voeg wat citroensap toe en nootmuskaat naar smaak.
Voeg de kaas toe en laat smelten. Voeg de bloemkool, pasta en spekjes toe en meng goed door.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: