Bol.com

BoekenBoeken

Foodblogswap: Zalige, maar dan ook echt zalige zuurkoolschotel

Deze maand was het weer tijd voor de foodblogswap en ik mocht van www.4pure.nl koken. Wat een keuze van allemaal heerlijke dingen, dus de keuze was reuze. Ik wou het winters houden en dat is goed gelukt. Een kleine aanpassing, want ik heb de aardappels in water gekookt. Niet omdat mij het niet lekker leek in kippenbouillon, maar omdat ik aardappels bij de boer heb gehaald die zo al superlekker zijn en ik het zonde vond mijn zelfgetrokken bouillon hiervoor te gebruiken. Het resultaat was heerlijk. Zelfs John vond het heerlijk en die houdt niet zo van zuurkool. Als je het gehakt zonder alles proeft denk je "poeh wel wat zoet", maar als alles klaar is en het op je bord ligt en je een hap van alles te gelijk neemt is het een ware smaaksensatie. Dit recept gaan we vaker maken.


Zalige, maar dan ook echt zalige zuurkoolschotel (2 personen)
600 gram kruimige aardappels
50 melk
1 eetlepel boter
snufje nootmuskaat
65 gram spekjes
25 ml slagroom
250 gram rundergehakt
1 kleine ui, fijngesnipperd
snuf paprikapoeder
zout en peper
sap van een halve sinaasappel
½ eetlepel bruine suiker
½ eetlepel chilisaus
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels ketchup
paneermeel
pakje zuurkool

Bak de spekjes tot ze krokant zijn.
Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de aardappels gaar in wat water of net als in het origineel in 250 ml kippenbouillon. Verwarm de melk en boter tot de melk is gesmolten en stamp dit door de afgegoten aardappels. Breng op smaak met nootmuskaat.
Spoel ondertussen de zuurkool af en doe hem in een pan met room, de spekjes en vul aan met water tot het water een 2 cm diep is. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg nu de paprikapoeder, sinaasappelsap, bruine suiker, chilisaus, ketjap en ketchup toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet de zuurkool af en leg hem in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt hierover en verdeel hier weer de aardappelpuree over. Strooi hier wat paneermeel over. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Foto ziet er minder uit, maar het was echt heerlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)