zondag 9 maart 2014

Omgekeerde Peren-Caramel-Amandeltaart

In de fruitbox zaten aardig wat peren en zo ontstond het idee om deze perentaart te maken. Ik heb een gedeelte van de bloem vervangen door amandelmeel. Het is op basis van cakebeslag, dus of het dan taart mag heten?
Hij is goddelijke lekker en heel makkelijk te maken.

Omgekeerde Peren-Caramel, Amandeltaart
4 peren
100 gram suiker

200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
120 gram bloem
80 gram amandelpoeder
200 gram roomboter
1 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven op 170 graden.
Smelt de suiker tot er caramel ontstaat. Bekleed een springvorm of taartpan met bakpapier en schenk hier de caramel in en verdeel het over de bodem. Hou je erg van caramel kun je ook meer caramel maken.
Schil de peren en snij ze in vieren of door de helft, wat jij mooier vindt. Leg ze met de snijkant naar beneden in een ronde.
Klop de boter met de suiker. Meng de amandelpoeder, bloem en bakpoeder. Voeg eerst 2 eieren en de helft van het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop dit erdoor heen. Voeg dan de rest toe en een snuf zout.
Verdeel dit mengsel over de peren en zet de vorm 55 minuten in de oven of tot de cake bruin en gaar is.
Keer om op een bord.
Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: