woensdag 16 april 2014

Italiaanse hamburgers op tomatenbroodjes (maar andere broodjes kan ook)

Ik wou al tijden zuurdesembrood met tomaten bakken en dat heb ik dan ook gedaan. Mij leek dat erg lekker met italiaans beïnvloede hamburgers en dat bleek ook erg lekker te zijn. Een heerlijk zelfgemaakte pesto erbij en ook nog wat pestomayonaise. Kan niet anders zeggen dan heerlijk!

Italiaanse hamburgers op tomatenbroodjes (maar andere broodjes kan ook)
2 broodjes naar eigen keuze
300 gram rudergehakt
1 eiwit
paneermeel
parmaham
pesto
mayonaise
zongedroogde tomaatjes
mozzarella

Meng het gehakt met in blokjes/reepjes gesneden parmaham, peper, zout, paneermeel, eiwit en eventueel zongedroogde tomaatjes en maak het tot 2 flinke hamburgers. Zet ze 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Rooster eventueel de broodjes.
Meng een klein beetje pesto met wat mayonaise tot een lekker pestomayonaise.
Besmeer het broodje met wat pesto. Gril de hamburger en leg de parmaham ook kort in de grillpan. Leg op de hamburger een halve bol mozzarella, de parmaham en doe hir een klodder pestomayonaise op.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: