zondag 27 april 2014

Tagliata

Wij zijn wel vleeseters, maar kunnen ook gewoon vegetarisch eten als dat moet of op het menu staat. Maar een goed stuk vlees op zijn tijd dat is wel nodig en wordt ook wel gewaardeerd. Toen wij in NewFoundland waren, konden we anderhalve week niks anders dan gebakken vis eten. We konden niks anders vinden. Dit kwam ook doordat we buiten het seizoen er waren en alle gewone restaurants gesloten waren. Toen we de laatste dag op een golfresort sliepen en er een grote entrecote langs kwam wisten we gelijk wat het werd. Vlees en wel rood gebakken. En ik kan jullie niet vertellen hoe lekker dat was.

Vandaag staat er hier op het blog ook een heerlijke entrecote op het programma met een lekkere rucola en tomatensalade zoals je dat weleens in Italiƫ krijgt. Soms ook wel met kip, maar deze keer dus met entrecote.

Tagliata
2 entrecotes
rucola
tomaten
balsamico
1 sjalotje
2 tenen knoflook
pesto
olijfolie
parmezaanse kaas
citroensap

Haal de entrecote op tijd uit de koelkast zodat hij vast op kamertemperatuur komt.
Verwarm een braadpan op een zacht vuur zodat hij goed warm wordt. Zet het vuur hoger, doe er een scheut olijfolie in en leg de entrecote erin. Laat hem 5 minuten onberoerd bakken voor een mooie korst.
Snij ondertussen de tomaat in blokjes of plakjes, snipper de sjalot en was de rucola. Meng wat olijfolie met wat balsamico en meng hier de tomaat en sjalot door en een theelepel pesto of zoveel als je zelf lekker vindt. Laat dit even lekker intrekken.
Keer de entrecote om en bak nog 4 minuten op de andere kant. Haal hem hierna uit de pan en leg hem op een bord en doe er wat aluminiumfolie over om hem te laten rusten.
Giet het braadvet uit de pan. Doe een scheut olijfolie in de pan en plet de knoflook en doe deze ook in de pan. Doe wat citroensap in de pan en laat het kort koken en haal hem van het vuur.
Verdeel de rucola over de borden en de tomatensla. Snij de entrecote in dunne plakjes en leg deze op de sla. Doe het vocht wat los is gekomen op het bord waar de entrecotes op lagen te rusten bij het sausje in de pan en meng het erdoor. Lepel wat van deze saus over de entrecotes. Rasp er wat parmezaanse kaas over. Eventueel nog een klein beetje balsamicoglaze als je hebt.
Dien direct op. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: