Bol.com

BoekenBoeken

Asperges met zeewolf op italiaanse wijze

Het is het aspergeseizoen, dus maar weer een recept met asperges. Vis en asperges is geen slechte combinatie en met wat italiaanse flair wordt het heerlijk.
Ik had nog wat tomaten uit pot over, wat kappertjes en ansjovis. Het resultaat was een heerlijke saus die goed bij de asperges, vis en pasta past.

Asperges met zeewolf op italiaanse wijze
500 gram asperges
180 gram linguini of andere lintpasta
300 gram zeewolffilet of andere witvis
een theelepel kappertjes
een ui
een teentje knoflook
3 ansjovisfilets
olijfolie
wat gepelde tomaten uit blik

Schil de asperges, doe ze in een grote pan met koud water en breng het water aan de kook. Zodra het water aan de kook is, zet je het vuur uit en doe je een deksel op de pan. Laat de asperges 15 minuten zo staan.
Snipper ondertussen een uitje en een teentje knoflook. Verwarm een flinke scheut olie in een pan waar de vis plat in kan liggen en fruit hierin de ui en de knoflook. Snij de ansjovis wat kleiner en voeg de ansjovis toe. Voeg de kappertjes en de tomaten toe. Roer even goed door. Leg dan de vis erin en laat deze zachtjes garen.
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar. Giet de pasta af en haal de sperges uit de pan en laat ze ook even uitlekken. Verdeel alles over 2 borden.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)