Bol.com

BoekenBoeken

Vanilla-Chocoladecake

John heeft na 4 maanden als uitzendkracht werken een contract voor een half jaar gekregen met als er niks gebeurd daarna een vast contract en om dat te vieren heb ik voor zijn collega's deze cake gebakken.
Cake vindt ik simpel om te maken, maar als John een cake bakt mislukt hij standaard, dus blijkbaar is het toch niet zo makkelijk. Deze cake heeft een heerlijke vanilla en chocolade smaak met ook nog heerlijke stukjes chocolade erin.
Ik moest John nog wel even langs de winkel sturen, want ik heb genoeg broodbloem, maar miste de gewone bloem.

Vanilla-Chocoladecake
180 gram basterdsuiker
20 gram vanillasuiker
200 gram roomboter
4 eieren
200 gram patentbloem
een theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
50 gram pure chocolade in kleine stukjes

Verwarm de oven op 175 graden. 
Klop de boter smeuïg met de suiker. Meng in een kom de bloem en de bakpoeder. Voeg dan de helft van de eieren en de bloem toe aan het botermengsel. Meng tot alles is opgenomen. Voeg nu de rest van de eieren en bloem toe en meng nog eens goed.
Vet een cakevorm in met boter. Strooi er wat paneermeel in, kan ook bloem, maar dat geeft zo'n wittig laagje.
Schep de helft van het deeg in de vorm. Meng door de rest van het deeg het cacaopoeder en de chocoladestukjes en verdeel het in de vorm.
Zet de vorm in de oven en bak hem in ongeveer 60 minuten gaar.
Laat afkoelen en snij in plakken.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)