zaterdag 21 juni 2014

Krokante en gezonde kipnuggets

Kip daar heb ik niks tegen. Hoewel ik wel altijd scharrelkip bij de poelier of de scharrelslager vandaan haal. Hij heeft meer smaak en er komt niet al dat water bij vrij. Kip staat ook regelmatig bij ons op het diner, maar dan wel het vaakst kippendijenvlees. Kipfilet komt een stuk minder vaak voor. Voor deze heerlijke kipnuggets heb ik dan ook kipbraadlapjes (ontvelde en gefileerde kippenbouten) gebruikt. Alles wordt zonder vet klaargemaakt. Alleen heb ik er een sausje bijgemaakt van mayonaise en curry.

Krokante en gezonde kipnuggets

Voor de saus:
1 flinke eetlepel mayonaise
1 flinke eetlepel currysaus

Voor de nuggets
350 gram kippendijenvlees
panko
1 ei
3 eetlepels bloem
peper en zout
eventueel andere kruiden

Zet de oven op 200 graden.
Snij de kip in repen. Doe de bloem in een diep bord en doe hier flink peper en zout en eventueel andere kruiden door. Doe de kip bij de bloem en haal ze goed door de bloem zodat ze aan alle kanten een coating hebben.
Doe het ei in een diep bord en kluts het los. Doe de kip nu bij het ei en zorg dat elk stukje een coating van ei heeft.
Doe panko in een diep bord en leg hier de kip in, zorg dat alle kip wordt omgeven door de kip. Doe bakpapier op een bakplaat en leg hier de stukken kip op. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. Haal ze na deze tijd eruit en draai de stukjes om. Bak ze nu nog eens 20 minuten en kijk of ze mooi ruin zijn. Zo niet laat ze dan nog iets langer in de oven.
Meng de ingrediƫnten voor de saus en eet smakelijk!

Geen opmerkingen: