zondag 15 juni 2014

Pizza van Ciabatta

Pizza voor mensen met weinig tijd. Waarom moeilijk doen als het ook weleens makkelijk mag. Begrijp me niet verkeerd zelfgemaakte pizza is heerlijk, maar af en toe een pizza van naan, ciabatta of andere bodems is ook erg lekker. 
Ik had nog een zelfgebakken ciabatta in de vriezer. Heerlijke artisjokken en geroosterde paprika's uit Italiƫ in de voorraadkast en met de tomaten die er nog lagen en wat andere ingrediƫnten werd het een heerlijke pizza.
De laatste tijd bereid ik kip heel vaak in de oven. Dan blijft hij lekker sappig. 

Pizza van Ciabatta met kip
Voor de kip:
300 gram kippendijenvlees
gerookt paprikapoeder
mild paprikapoeder
½ theelepel komijn
tijm
chiliflakes
peper en zout
olijfolie

Voor de saus:
4 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
tijm
laurierblaadje
olijfolie

Verdere benodigdheden:
Artisjokken uit pot
geroosterde paprika
parmezaanse kaas
Ciabatta

Verwarm de oven op 200 graden. Doe alle kruiden (je kan kruiden nemen die jezelf lekker vindt) voor de kip en wat olijfolie in een mengkom en meng goed. Doe de kip erbij en zorg dat er aan alle kanten smeersel zit. Doe de kip in een ovenschaal en zet hem in de oven voor 15 minuten.
Verwarm wat olie in een koekenpan. Snipper de ui en knoflook en doe dit in de olie en laat dit zachtjes stoven. Snij de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de uien. Voeg een takje verse tijm toe en een laurierblad en laat dit zachtjes stoven.
Snij de paprika en kip in repen en de artisjok in stukken. Snij de ciabatta in de lengte doormidden, besmeer met de tomatensaus. Verdeel er de kip, paprika en artisjok over. Rasp er parmezaanse kaas over en leg de ciabatta helften nog 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: