zaterdag 9 augustus 2014

Enchilada's

Ik ben zelf dol op tortilla's, maar John niet. En ja dan zet ik ze niet al te vaak op het menu, want we moeten toch vriendjes blijven :-) We eten ook niet al te vaak nasi omdat dat weer iets is wat ik niet zo lekker vindt. Maar zeker in de zomer heeft hij pech dan krijgt hij vaker tortilla's en courgette, want ja dan heb ik er meer zin in. In de winter krijgt hij dan weer wat vaker nasi.
Op de website staat al een recept voor Enchilada's, maar deze versie is lekkerder en ook nog met kip i.p.v. rundvlees en door ook nog verse tomaten te gebruiken ook nog gezonder. Het is fast food want je staat niet uren in de keuken. Je kan het van te voren maken en dan 's avonds alleen nog afbakken.

Enchilada's
4 tortilla's
250 gram kippengehakt
1 rode ui, maar heb je geen rode ui dan is een witte ook goed
1 teen knoflook
200 gram kidneybonen
200 gram tomatenstukjes
100 gram maïs
100 gram geraspte kaas
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
½ eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel komijnpoeder
½ theelepel sambal
1 eetlepel tomatenpuree
klontje boter

saus:
griekse yoghurt
limoen
koriander

Snipper de rode ui en knoflook. Spoel de bonen af en giet de maïs af.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt. Zorg dat het gehakt iets uit elkaar valt, maar je mag nog hier en daar grotere stukken hebben.
Smelt in een andere grotere pan ook een klontje boter en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de paprikapoeder, kerrie, komijn en sambal toe en roer goed door. Hou je niet van pittig dan laat je de sambal weg. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan een scheutje water toe, de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen toe en roer goed door. Voeg het gehakt ook toe.
Breng op smaak en laat nog even pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Leg een tortilla op een plank. Schep hier wat vulling op en rol op. Leg hem in de ovenschaal. Doe dit ook bij de andere 4 tortilla's. Strooi er kaas over en zet de schaal 10 minuten in de oven.
Meng wat griekse yoghurt met wat limoensap en verse gesneden koriander. Leg een tortilla op een bord en doe er een schep saus op.

Geen opmerkingen: