zaterdag 8 november 2014

Paddenstoelensoep

Wij gingen deze dag quesidilla's eten,maar dat was iets te weinig dus stelde ik soep voor. Nou dat werd me toch lekkere soep. Een hele volle smaak van paddenstoelen en heel gezond, want hij is gebonden, maar dan zonder room of bloem.

Paddenstoelensoep
500 gram verschillende paddenstoelen (portobello, kastanjechampignons, oesterzwammen)
1 wortel
1 stengel bleekselderij
tijm
laurier
Eventueel een blokje bospaddenstoelenbouillon

Doe het bouillonblokje als je dat gebruikt met een gesneden wortel en bleekselderij. Doe ook de helft van de paddenstoelen hierbij grof gesneden en de tijm en laurier. Breng dit aan de kook en laat dit hierna een half uur op een zacht vuurtje trekken. Maak er nu met een staafmixer een gladde soep van.
Doe de rest van de paddenstoelen erbij en laat dit nog een kwartier zachtjes koken.
Schep op en eet smakelijk.

Geen opmerkingen: