maandag 17 november 2014

Quiche met shiitake

De komende tijd zal het echt quichetijd lijken, maar ik heb met de kleine cateringklus die ik heb gedaan veel nieuwe quiches gemaakt. De recepten zullen hier de komende tijd verschijnen.
De opdrachtgever was heel erg tevreden en ik denk dat er nog weleens wat uit voorkomt. Net als dat ik een paar weken terug een taart heb gebakken voor een verjaardag van iemand en nu heb ik een nieuwe taartopdracht.
Deze quiches is heel lekker. Er kunnen gemakkelijk nog andere kruiden aan toe worden gevoegd. Dit is genoeg voor 12 kleine quiches.

Quiche met shiitake
Deeg:
250 gram bloem
150 gram roomboter
5 gram zout
50 gram koud water

Vulling:
300 gram shiitakes in stukjes
2 teentjes knoflook fijngesnipperd
1 eetlepel olijfolie
13 gram verse bieslook
25 gram pijnboompitten
3 eieren
125 ml slagroom

Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 2000 graden boven en onderwarmte.
Maak ondertussen de vulling. Verwarm in een wok de olijfolie verwarmen. Bak hierin de shiitake en knoflook tot de shiitake zacht zijn. Haal de pan van het vuur, snij de bieslook fijn en meng dit door de vulling samen met de pijnboompitten. Laat iets afkoelen.
Meng in een andere kom de eieren en slagroom en kruid goed met peper en zout.
Vet een muffintray in (ik heb er een met 12 gaten, maar als je er een met 6 hebt, zul je in 2 keer moeten bakken. Je kan hem ook in een grote vorm doen dan zou ik wel het deeg blind voorbakken zie bijvoorbeeld deze quiche)
Voor de grote van muffins. Steek 12 rondjes die in de muffinvormpjes passen uit het deeg. Doe het deeg in de vormpjes en druk netjes aan. Schep de shiitakevulling erin en schenk het eiermengsel erin. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Haal ze uit de vorm en laat iets afkoelen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: