woensdag 17 december 2014

Empanada met kip en chorizo

Alleen quiches maken voor 20 man leek mij ook zoiets daarom heb ik daarbij ook nog twee soorten empanada's gemaakt. De ene soort van Paul Hollywood en de andere soort van Jeroen. Het deeg van Paul heb ik voor de zekerheid om het verschil aan te geven nog met wat paprikapoeder gekleurd. Met chorizo erin kan dat best! Het eindresultaat was heerlijk. Het waren er uiteindelijk een stuk of 30, maar ik had wel kleintjes gemaakt 





Empanada met kip en chorizo
Deeg:
300 gram roomboter
600 gram patentbloem
10 gram zout
2 eieren losgeklopt
6-10 eetlepels water

Vulling:
4 kippendijen
1 ui
1 knoflookteen
100 gram chorizo
halve theelepel komijnzaadjes
50 gram rozijnen

voor de afwerking:
1 ei losgeklopt

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kip in een ovenschaal en kruid met zout en peper. Zet ze 45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Maak ondertussen het deeg. Smelt de boter in een pan en laat iets afkoelen. Doe de bloem en zout in een kom en voeg de boter en het ei toe. Blijf het water toevoegen tot je een zacht deeg hebt. Blijf nog enkele minuten kneden tot je een egaal/glad deeg hebt. Laat het deeg rusten tot de vulling klaar is.
Snipper de ui. Verwarm olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Laat 10- 12 minuten bakken tot de uien zacht zijn. Snipper de knoflook en snij de chorizo in reepjes. Voeg dit samen met de komijnzaadjes en de rozijnen toe. Doe een deksel op de pan en laat nog 8 minuutjes zachtjes garen. Haal het vel en bot uit de kip en scheur de kip in kleine stukjes en meng dit door de vulling. Proef of er nog zout of peper bij moet. Laat het nu afkoelen. Verwarm de oven nu op 200 graden.
Rol het deeg uit en steek er rondjes uit. Doe een schep vulling in het deeg en vouw de deegrondjes dicht en druk de randen goed aan eventueel met een vork. Leg ze op een bakplaat en bestrijk met ei. Bak ze 15-20 minuten.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: