Bol.com

BoekenBoeken

Empanada met paddenstoelen

Voor alle hapjes moest ik natuurlijk afwisselen met vegetarisch,vlees, kip en vis en zo was er ook een vegetarisch hapje. Heerlijke empanada's van Jeroen. In het deeg zit wat minder boter dan in die van Paul. Ik zou er flink wat harissa in doen, want een beetje pit misstaat niet.

Empanada met paddenstoelen
Deeg:
600 gram bloem
200 gram boter
water
10 gram zout

Vulling:
125 gram kastanjechampignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika, geschild
10 zwarte olijven
1 flinke eetlepel ricotta
tijm
1 flinke theelepel harissa

Afwerking:
1 ei

Smelt de boter. Laat iets afkoelen. Meng de bloem en zout en meng de boter erdoorheen. Meng hierna er zoveel water door tot het een zacht deeg is en kneed nog even verder.
Laat rusten.
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij alle groentes e overige ingrediënten heel fijn. Verwarm olijfolie in een pan en stoof hierin de groentes zachtjes met de tijm en olijven. Voeg de harissa toe. Doe het in een bak en meng de ricotta eronder. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat harissa. Laat het geheel afkoelen.
Rol het deeg uit en steek er rondjes uit. Leg op ieder rondje vulling en vouw dubbel. Druk de randen goed aan. Bestrijk met los geklopt ei en leg ze op een bakplaat. Bak ze 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)