woensdag 24 december 2014

Quiche met kip

En de laatste quiche voorlopig. Eentje met kip. Resultaat was ook weer heerlijk.


Quiche met kip
Deeg:
250 gram bloem
150 koude boter in kleine blokjes
5 gram zout
50 gram koud water

Vulling:
300 gram kipfilet
25 gram bieslook
20 gram platte peterselie
200 ml creme fraiche
4 eieren


Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden boven en onderwarmte.
Maak ondertussen de vulling. Snij de kip in kleine blokjes. Bak de kip 4 minuten in wat olijfolie.
Snij de bieslook en peterselie fijn. Klop de eieren los met de creme fraiche, bieslook en peterselie.
Vet een muffintray in (ik heb er een met 12 gaten, maar als je er een met 6 hebt, zul je in 2 keer moeten bakken. Je kan hem ook in een grote vorm doen dan zou ik wel het deeg blind voorbakken zie bijvoorbeeld deze quiche)
Voor de grote van muffins. Steek 12 rondjes die in de muffinvormpjes passen uit het deeg. Doe het deeg in de vormpjes en druk netjes aan. Schep de vulling erin en schenk het eiermengsel erin. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Haal ze uit de vorm en laat iets afkoelen.
Eet smakelijk!

1 opmerking:

4pure by Andrea zei

Lekker een quiche met kip. Een makkelijke en simpel te maken recept. Lekker!