Bol.com

BoekenBoeken

Quiche met Makreel

Ik heb heel hard over deze quiches nagedacht aangezien vis nog weleens droog wordt en het ook nog gerookte vis was, maar het resultaat is heerlijk geworden en als ik weer eens kleine hapjes nodig heb maak ik zeker deze.. Ze zijn ook snel en makkelijk te maken.

Quiche met Makreel
Deeg:
250 gram bloem
150 gram koude boter in kleine blokjes
5 gram zout
50 gram koud water

Vulling:
200 gram gerookte makreel
5 eieren
1 eetlepel mierikswortel of meer naar smaak
125 ml slagroom
15 gram bieslook

Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 2000 graden boven en onderwarmte.
Maak ondertussen de vulling.
Maak van de makreel kleine stukjes. Snij de bieslook fijn. Klop de eieren los met de slagroom, bieslook en mierikswortel. Breg op smaak met zout en peper.
Vet een muffintray in (ik heb er een met 12 gaten, maar als je er een met 6 hebt, zul je in 2 keer moeten bakken. Je kan hem ook in een grote vorm doen dan zou ik wel het deeg blind voorbakken zie bijvoorbeeld deze quiche)
Voor de grote van muffins. Steek 12 rondjes die in de muffinvormpjes passen uit het deeg. Doe het deeg in de vormpjes en druk netjes aan. Verdeel de makreel en schenk het eiermengsel erin. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Haal ze uit de vorm en laat iets afkoelen.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)