woensdag 10 december 2014

Quiche met zalm en roomkaas

Quiche met zalm, ricotta en spinazie
Deeg:
250 gram bloem
150 gram koude boter in kleine blokjes
5 gram zout
50 gram water

Vulling:
175 gram verse zalm
100 gram gerookte zalm
20 gram bieslook
15 gram dille
2 eieren
1 citroen, wat sap en rasp
125 gram roomkaas
200 gram creme fraiche

Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden.
Vet de vorm in met wat boter. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Het overhangende deeg gewoon laten hangen. Dit snij je weg voor de vulling erin gaat.  Knip een stuk bakpapier op maat zodat het wel iets oversteekt en leg dit op je deeg. Doe hier een blindbakvulling in bijvoorbeeld rijst of gedroogde bonen of linzen. Zet de vorm 20 minuten in de oven. Haal dan het bakpapier en de blindbakvulling eruit. Doe de vulling terug in een bewaarpot en je kan hem eeuwig blijven gebruiken.
Zet de vorm terug in de oven en bak hem nog 8 minuten.
Tijdens het bakken van je deeg kun je ondertussen de vulling klaar maken.
Snij de dille en bieslook fijn en doe in een kom. Snij de zalm in blokjes en gerookte zalm in reepjes en meng met de rest van de ingrediƫnten in de kom. Doe er flink peper en zout bij. Snij het overtollige deeg weg en schenk de vulling erin. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: