zondag 27 september 2015

Schol-zalm rolletjes met tomaten-garnalen roomsaus

Wat tegenwoordig heel erg in is zijn foodmarkets. Je wordt echt mee doodgegooid als het ware. Nu opende hier vlakbij het winkelcentrum opnieuw vanwege een grondige verbouwing en ja het was dan ook gelijk tijd voor een foodmarket met een aantal foodtrucks. John had een vrije dag te gelijk met mij en zo gingen wij gezellig even er langs om ook gelijk een paar boodschappen voor het eten te halen. 

Er was een kraampje wat Pulled pork verkocht en dit was eindelijk de echte waar we een aantal weken terug nog een slap aftreksel hadden wat meer op kleine stukjes shoarma leek in een te natte pulled pork. Dit was echt gegaard en los getrokken varkensvlees met een heerlijke saus en wat sla. Dat gaat zeker binnenkort bij ons gemaakt worden. Dan stond er nog een kraampje met hotdogs. Ik mocht kiezen en koos voor een Spanish style met aïoli en gebakken uitjes. Lekker broodje, maar van mij mocht het worstje iets dikker zijn. Daarna gingen we verder naar Stphan's Olie waar John de hamburger mocht kiezen en wat erop ging. Hihi dan wel met de restrictie geen ketchup, want dat lust ik niet. Ik moet zeggen een hele goede hamburger. Daarna nog bij een ander kraampje een lekkere smoothie. 

Ja en toen was het tijd voor de boodschappen voor dit heerlijke gerecht. Ik had eens net zoiets gemaakt van dagelijkse kost en daar goot je witte wijn over de vis, maar ja die had ik niet :-(, maar gelukkig nog wel een fles witte port en die moest er dan maar aan geloven. Wij aten er linguini bij. Ik had scholfilets  één per zijde en dan is het handiger m ze door midden te snijden.

Schol-zalm rolletjes met tomaten-garnalen roomsaus
3 dubbele scholfilet of 6 enkele
200 ons zalmfilet in 6 stukjes
witte port (kan ook witte wijn)
75 gram hollandse of grijze garnalen
5 kleine trostomaten
200 ml slagroom
half kippen- of visbouillonblokje

Verwarm de oven op 200 graden. Zet ook alvast een ovenschaal in de oven, dit scheelt bereidingstijd. Doe de room in een pannetje met het bouillonblokje en verwarm het. Ontvel de tomaten en snij in blokjes en voeg deze toe aan de room samen met een scheut witte port.
Rol ondertussen de filets op met een stukje zalm in het midden en zet ze eventueel vast met en prikker. Haal de ovenschaal uit de oven, schenk er wat witte port in en zet de vis erin. Zet nu de schaal 10 minuutjes in de oven. Laat de saus intussen een beetje inkoken en breng op smaak met zout en peper. Maak in tussen aardappelpuree of kook de pasta. Doe een minuut voor het eind de garnaaltjes bij de saus om warm te worden. Doe de rolletjes vis op de borden en verdeel de saus erover.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: