Bol.com

BoekenBoeken

Pasta met kippenlever en tomaat

Dit jaar kwam er een nieuwe keuken en om deze te kunnen betalen hebben we de laatste maanden echt weinig uitgegeven. Kippenlevers zijn goedkoop en wij vinden ze lekker. Ik weet dat er ook veel mensen zijn die ze niet lekker vinden, maar daar horen wij zeker niet bij. AH heeft al besloten om ze in de persoonlijke bonus te gooien regelmatig. Soms eten we ze op indiase wijze, soms indisch, soms gewoon met champignons en ui en soms dus met pasta. Nog een voordeel is dat zowel saus als pasta heel weinig tijd nodig hebben. Dus het hele gerecht is in 13 minuten op tafel, maar dat zal per pasta verschillen.


Pasta met kippenlever en tomaat
1 blik tomatenblokjes
ca. 400 gram kippenlevers
1 ui
teentje knoflook
eventueel wat champignons
200 gram pasta
olijfolie
peper
zout

Zet een pas water op voor de pasta en zet een hapjespan op voor de saus.  Snipper de ui. Schenk een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui. Snij de knoflook fijn en voeg deze ook toe. Snij de kippenlevers in tweeën of vieren afhankelijk van de grote van de levers. Voeg de levers toe en bak ze ook kort aan. Voeg eventueel nog de champignons toe en bak deze ook mee. Voeg dan de tomatenblokjes toen en naar smaak zout en peper. Laat dit zachtjes pruttelen tot de pasta klaar is. Serveer direct, je kan de saus door de pasta schappen of als het slierten zijn de saus over de pasta scheppen.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)