Bol.com

BoekenBoeken

Pasta met zalm en gorgonzola


Dit recept stond al vanaf 2011 op mijn blog, maar met nog geen eens een foto van het resultaat. Vandaag maakte ik dit, dus besloot eerst maar eens een foto te maken. Het blijft een heerlijk recept.

Pasta met zalm en gorgonzola

Ingredienten (2 personen):
300 gram zalm in grote blokken
500 gram spinazie
scheut kookroom
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngesneden
gorgonzola in blokjes
200 gram pasta (vlindertjes of andere pasta)

Kook de pasta volgens de verpakking. Doe in een grote hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook een minuut of 2. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Doe in de hapjespan nog wat olie en bak de zalm hier heel kort in aan 1 kant. Voeg hierna de kookroom en gorgonzola toe en laat de gorgonzola smelten en draai de zalmblokken om. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als de kaas is opgelost voeg je de spinazie toe en roer je het goed erdoor en daarna ook de afgegoten pasta.
Eet smakelijk. Mocht je de zalm wat gaarder willen moet je hem iets langer warm laten. Ik hou van een niet te gare zalm.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)