Bol.com

BoekenBoeken

Boterkoek


Vroeger op verjaardagsfeestjes van mijn moederskant nam tante Jo altijd boterkoek mee en die was zo heerlijk smeuïg en gewoon zalig. Deze raakt die boterkoek aardig, ik denk wel dat die van Tanta Jo toch nog lekkerder was.

Boterkoek
250 gram boter 250 gram bloem 200 gram basterdsuiker zout 1/2 ei eventueel gesneden gember toevoegen ook kunnen er amandelen op.Voor bestrijken half eiVerwarm de oven op 250 graden boven onderwarmte.Meng alle ingrediënten hierboven tot een smeuïge massa. Doe deze in een bakvorm en maak hem glad. Maak er daarna met een vork een patroon in. Bestrijk met de rest van het ei. Zet de vorm op het tweede niveau vanaf onderin geteld. Zet een wekken op 14 minuten en loop dat naar de oven. Hij mag er namelijk zeker niet langer dan 15 minuten inzitten, want dan is hij zwart, dus vanaf 14 minuten in de gaten houden. Na het bakken aandrukken met een lepel en af laten koelen.
In kleine blokjes snijden en smullen!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)