Bol.com

BoekenBoeken

Courgettestamppot met zalm en tomaatjes

Soms wil je weleens een andere stamppot dan anders. Deze kan ook goed in lente of zomer gegeten worden. Fris van smaak door de crème fraîche. En mij kun je begraven onder courgette. Ik heb de tomaatjes qua wat ik toen heb gedaan wel iets aangepast om ze nog wat verder gegaard te hebben. Ik vond hem alleen door de crème fraîche niet smeuïg genoeg dus heb ook nog iets boter en melk toegevoegd puur voor de smeuïgheid.
De dag erna aten we het zonder tomaatjes en dat was minder lekker, dus die heb je toch wel nodig.

Courgettestamppot met zalm en tomaatjes (4 personen)
Olie
zout peper
sap van een halve citroen
2 courgettes
1 paprika
250 ml creme fraiche
scheutje melk,
klontje boter
2 tomaten
300 gram zalm
oregano
1 kilo iets kruimige aardappels

Verwarm de oven op 180 graden, snij de tomaten in stukken en stop vast de tomaten in de oven. Doe de zalm erin als je aardappels nog 10 minuten moeten koken (of 15 minuten als je hem goed gaar wil.
Schil en kook de aardappels gaar. Snij de courgette in blokjes van 1 tot 1,5 cm. Verhit intussen in een hapjespan of koekenpan de olie en bak hierin de courgette. Snij de paprika in ongeveer even grote blokjes en voeg deze aan de courgette toe. Maak van de aardappels een lekkere puree met de creme fraiche, melk en boter. Doe de courgette en de paprika erbij en roer goed. Voeg kneepje citroensap toe en wat oregano. Breng om smaak met peper en zout.
Haal zalm en tomaat uit de oven en serveer.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)