Bol.com

BoekenBoeken

Pasta met gehakt, courgette en paprika

Pasta is altijd lekker en makkelijk. Deze was bedacht met kip, maar als je dan geen kip in huis blijkt te hebben dan doe je het maar met gehakt. En ik moet zeggen dat werkte ook erg goed. En verder een lekkere en vrij snelle pasta, wil je wat pit voeg een drupje harissa toe

Pasta met gehakt, courgette en paprika
250 gram half om half gehakt
1 rode paprika's
1 courgette
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel zoet paprikapoeder
220 gram penne
125 ml kookroom

Snipper een ui  en fruit hem aan in wat olie in een hapjespan of iets degelijks liefst wel met een passende deksel. Voeg als de ui zacht begint te worden het gehakt toe en breek het in grotere blokken, laat het even lekker bakken zodat het wat bruin wordt. Snijdt ondertussen de courgette in vieren en daarna in plakjes van een halve cm dik. Voeg deze toe aan gehakt en ui. Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta, kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en snij de paprika in blokjes en maak de knoflook fijn. Voeg de paprika, knoflook en overige kruiden toe aan het gehakt en bak kort mee. Doe de deksel een minuut of 5 op de pan. Haal de deksel van de pan en voeg de kookroom toe. Laat nog 3 minuutjes sudderen.
Schep de penne erdoor heen en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)