Bol.com

BoekenBoeken

3 kazen quiche

De drie kazen quiche, die eigenlijk een 4-kazenquich had moeten worden, maar ja de vierde kaas was op. Met zoveel kaas vond ik toch ook dat er gezonde groenten in moesten en zoals de italianen zeggen als er maar wit, groen en rood in zit is het lekker, dus wat rode paprika en groene erwtjes erin gedaan en ook nog wat aardappel. Ik had ook nog spekjes bedacht, maar die was ik totaal vergeten. Al met al een heerlijke smakelijke quiche die hier zeker nog eens op het menu komt. Qua kaas lekker doen wat jij lekker vindt. Ik zou wel kazen kiezen die verschillen van smaak. En hou je niet van schimmelkaas neem dan een goede smaakvolle oude kaas als vervanger. En wil je voor het deeg bladerdeeg of hartige taartdeeg kant en klaar gebruiken kan dat natuurlijk, maar zelf maken is simpel en zoveel lekkerder ;-)

3 kazen quiche
Deeg:
250 gram bloem
150 gram koude boter
5 gram zout
ca 60 gram koud water

Vulling:
100 gram roombrie
75 gram blue stilton
125 gram geitenkaas naturel
2 aardappels
1 paprika
een handje diepvries erwtjes
200 gram crème fraîche
3 eieren
Doe de bloem, boter in blokjes en zout in een mengkom van een staande mixer of keukenmachine of als je niet anders hebt dan met de band. Meng tot een soort van nat zand. Voeg dan water toe tot zich een bal vormt. Bebloem het aanrecht. Leg hier je deeg op en rol uit. Bekleed je ingevette vorm met deeg. Zet even aan de kant in de koelkast.
Snij de aardappel in blokjes van 0,5 cm en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Snij de paprika in blokjes. Meng de crème fraîche met de eiren en voeg daarna de aardappels, paprika en geietenkaas toe. Snij alle kaas in blokjes zoveel als dat lukt of verbrokkel hem en meng ook door het mengsel. Voeg ook wat peper en zout toe. Giet dit in de vorm en zet hem 50 minuten in een oven van 180 met hetelucht/boven en onderwarmte zonder voorverwarmen.
Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)