Bol.com

BoekenBoeken

Farfalle met kip, courgette en paprika in een romige citroensaus

Mmmmm dit gerecht en fotogeniek zijn niet 2 woorden die samengaan. We hebben dit 2 dagen gegeten en dit is de foto van de tweede dag, want de eerst was met minifarfalle en dat zag er echt niet uit. Voor de rest is het een lekkere frisse pasta met een zomers gevoel. Oorspronkelijk een recept van de AH, maar dan ook nog wat roods toegevoegd voor de kleur. En geen kipfilet maar kippendijenvlees.


Farfalle met kip, courgette en paprika in een romige citroensaus

200 gram farfalle
200 gram room
1 ui
2 teentjes knoflook
rasp en sap van 1 grote citroen
1 courgette
1 rode paprika
een handje erwtjes
310 gram kippendijenvlees

Snipper een ui, snij de paprika in blokjes, kip in reepjes en snij de knoflook fijn. Verwarm olie in een hapjespan en bak hier de ui zachtjes aan. Voeg daarna de kip toe en laat deze ook kort meebakken. Voeg dan de courgette en de paprika toe en laat dit ook meebakken. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers hem uit. Voeg de erwtjes toe in de pan en roer goed door. Voeg daarna de room toe en laat pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking al dente in ruim kokend gezouten water.
Voeg aan het eind de citroen pas toe en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en voeg hem toe aan de pan en schep voorzichtig om. Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)