Bol.com

BoekenBoeken

Gerookte vissalades (zalm en makreel)

Salades voor op brood of toast vindt ik toch wel het moeilijkste om zelf te maken. Trouwens ook gewone salades moet ik harder over denken. Dit weekend hadden we zin in toastjes/stokbrood met lekkers bij de borrel en zo geschiede. Beiden salades zijn niet heel moeilijk en je hebt erg weinig nodig. Iets groen in de zalmsalade zou net wat beter zijn geweest, maar had ik niet in huis en voor alleen wat dille of bieslook ga ik op dit moment niet naar de winkel.

Gerookte vissalades (zalm en makreel)
200 gram gerookte zalm
165-200 gram gerookte makreel
mayonaise
griekse yoghurt
augurken
peper en zout
dille of bieslook
staafmixer

Doe 100 gram zalm in een beker waar je staafmixer in past. Doe daarbij een eetlepel mayonaise en een eetlepel yoghurt en maal de zalm fijn. Doe dit over in een schaaltje. Snij nu de rest van de gerookte zalm in kleine reepjes en bieslook of dille fijn snijden en meng dit door het zalm/mayonaise mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Laat een uurtje op smaak komen en opstijven in de koelkast.
Ontgraat de makreel en prak hem met een vork. Meng er een eetlepel mayonaise en griekse yoghurt door. Breng op smaak met zout en peper/ Snij wat augurken fijn en meng dit door de makreel. Laat ook even opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)