Bol.com

BoekenBoeken

bloemkoolsoep

Soep, soep, soep, soep. Het is weer soeptijd. Deze keer bloemkoolsoep met wat kerrie en hierin gegaarde kip. Ik heb van een hele kip kippenbouillon gemaakt en de kip is in deze en in een andere soep terecht gekomen (thaise kippensoep met pompoen en zoete aardappel). tevens een gedeelte van de bouillon. Ik heb er 1,5 liter in gedaan en toen hij erg dik bleek aangevuld met water. Ik heb hem gemaakt met bloemkoolroosjes uit de vriezer. Makkelijkheid dient de mens.

Bloemkoolsoep
1 kg bloemkool (uit de vriezer)
2 aardappels
1 ui
1 eetlepel kerrie
kip
3 liter water of  1,5 liter bouillon aangevuld met water.

Snipper de ui en snij de aardappels in blokjes. Doe wat olie in een pan en fruit hierin de ui aan. Voeg dan de kerrie en kurkuma toe en bak even mee. Dan de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en het water en eventueel een bouillonblokje. Ik had zelf een kip gegaard en gelijk bouillon getrokken. De helft van de kip is ook in deze soep gekomen in stukjes gesneden, maar dat hoeft niet. Laat alles 30 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan met een blender of staafmixer. Breng op smaak en voeg eventueel nog kip, uitgebakken spekjes of wat ham toe. Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)