Bol.com

BoekenBoeken

Quiche met kip, verse kruiden en erwtjes

Vandaag weer een heerlijke quiche gemaakt. Er moest ook iets gezonds in, dus als extra groenten ook nog een flink bakje vol erwtjes toegevoegd.

Quiche met kip, verse kruiden en erwtjes
250 gram bloem
150 gram koude boter in blokjes
5 gram zout
ca. 60 ml koud water

300 gram kipfilet
200 gram diepvries erwtjes
15 gram platte peterselie
15 gram bieslook
2 teentjes knoflook
200 gram crème fraîche
3 eieren
peper en zout

Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Rol hem uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de vorm ermee. Zet de vorm even in de koelkast terwijl de vulling gaan maken.
Snij de kipfilet in dobbelstenen en bak deze in een klein beetje olie aan alle kanten bruin. Voeg aan het eind even de erwtjes toe om te zorgen dat ze ontdooid zijn. Snij ondertussen alle kruiden fijn en de knoflook en meng dit samen met de crème fraîche en de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan het kipmengsel toe en doe het over in de beklede vorm. Zet in de oven.
50 minuten in de oven op 180 hete lucht met extra onderwarmte zonder voorverwarmen en klaar is je quiche. (op mijn oven een apart recept om quiche te bakken).
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)