Bol.com

BoekenBoeken

Aardappel anders ham-kaas

En nog een versie aardappel anders. Deze keer ham kaas. Ik kwam er wel achter dat iets kruimige aardappels beter werkt. Ik had pas geleden voor aardappel gratin vastkokende gebruikt en dit was toevallig een type met weinig zetmeel. Nou dan wordt je gratin toch wat dun.

Aardappel anders ham-kaas
1,5 kilo licht kruimige aardappels
1 theelepel scherpe mosterd
1,5 theelepel grof zout
peper
nootmuskaat
200 gram hamreepjes
3 tenen knoflook
200 gram geraspte oude kaas
500 ml slagroom
300 ml volle melk

Schil de aardappels en snij ze in plakje van 3 tot 5 millimeter dik. Snipper de knoflook. Doe alle ingrediënten op de kaas na in een grote pan en breng zachtjes aan de kook. Goed blijven roeren en 10 minuten heel zacht laten koken, de saus wordt langzaamaan dikker door de zetmelen in de aardappels. Daarna in een vergiet maar het vocht opvangen in een bak. De aardappels verdelen over wat aluminiumbakjes en tussendoor ook wat kaas strooien en aan het eind ook bovenop nog wat strooien. Daarna de saus verdelen over alle bakjes. Daarna zo de vriezer in of als je het direct eet 45 minuten op 190 graden hete lucht en als je een stoomoven hebt hete lucht met weinig stoom.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)