Bol.com

BoekenBoeken

Aardappel-bloemkool ovenschotel ham-kaas

Soms heb ik een smaakcombinatie in mijn hoofd waarvan ik hoop dat deze ook werkt in het gerecht wat ik ermee heb bedacht. Ook deze keer is dat weer gelukt. Daarbij hadden we heerlijke zelfgemaakte slavinken gemaakt met de vulling van onze eerste huisgemaakte hollandse braadworsten. Het spek was nog over van een paté die we pas hebben gemaakt, dus ook weer wat restjes weggewerkt. Voor ons gevoel hebben we als vorsten gegeten.

Aardappel-bloemkool ovenschotel ham-kaas
400 gram verse bloemkool of uit de vriezer
500 gram aardappels
200 ml room
200 ml melk
1 theelepel mosterd
zout
peper
nootmuskaat
100 gram hamreepjes
150 gram geraspte kaas


Verwarm de oven op 190 graden als je geen stoomoven hebt.
Verdeel de verse bloemkool in roosjes en blancheer de bloemkool 2 minuten in gezouten kokend water., Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Het blancheren kun je overslaan bij de bloemkool uit de diepvries. Verdeel dan in een ovenschaal. Schil de aardappels en snij ze in niet te grote stukken, maar ook niet te kleine. Ik heb elke aardappel in 6 tot 8 stukken gesneden. Doe de room, melk, mosterd, zout peper en nootmuskaat in een pan samen met de aardappels en breng aan de kook. Blijf goed roeren. Voeg na 5 minuten de hamreepjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer de kaas erdoor. Verdeel de inhoud van de pan over de bleomkool. En zet 35 minuten in een gewone oven of 45 minuten in een niet voorverwarmde stoomoven op 190 graden met weinig vocht.
Eet smakelijk!.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)