Bol.com

BoekenBoeken

Basis: Mexicaanse saus


Een heerlijke basissaus voor Mexicaans eten en je kan er nog zoveel meer mee doen. Ik heb drie porties met deze hoeveelheden kunnen invriezen en ik denk dat ze vrij ruim zijn. Je kan er tortilla's mee vullen met wat geraspte kaas, zure room en salsa erbij. Een schep bij nacho's zou ook zeker niet slecht zijn. Een blik kidney bonen er bij en je hebt heerlijke chili con carne. Ik noem het saus maar hij is niet supernat. Op de foto heb ik er chili con carne van gemaakt met 2 blikken kidneybonen om er een maaltijd voor 3 personen van te maken aangezien mijn schoonmoeder ook mee at. Ze vond het ook erg lekker.

Basis: Mexicaanse saus
500 gram half om half of rundergehakt
1 pikante chorizo
1 wortel
2 bleek selderijstengels
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
2 uien
5 tenen knoflook
1,5 eetlepel gerookt paprika poeder
3/4 eetlepel zoet paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1,5 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano
1 klein blikje tomatenpuree
2 blikken tomatenstukjes
1 blik maïs
1 theelepel zout
gemalen peper
olijfolie

Haal het vel van de chorizo en snijdt hem in plakjes van een halve centimeter. Bak deze in wat olijfolie tot hij wat olie gaat los laten. Snipper ondertussen de ui en voeg deze toe aan de chorizo.
Schil de wortel en de bleekselderij, doe ze in het bakje van een staafmixer of keukenmachine samen met de tenen knoflook en hak ze heel erg fijn. Doe ze dan ook in de pan en laat mee stoven. Als alle groenten zacht worden voeg je het gehakt toe en laat dit meebakken. Voeg dan alle kruiden en specerijen toe en roer goed door. Snij de courgette en paprika in blokjes en roer deze ook erdoor en laat kort meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak mee en daarna de tomatenstukjes en maïs. Laat dit alleen een minuut of 15 zacht pruttelen en proef dan of er nog peper en zout bij moet.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)