Bol.com

BoekenBoeken

Gehaktballetjes in ketjap paprika saus

Voor de afwisseling probeer ik ook weleens recepten uit en ga daarna wat proberen qua kruiden en specerijen. Vroeger maakte mijn moeder weleens een heerlijk sausje bij een tartaartje met paprika en dat leek mij wel wat voor bij gehaktballetjes, maar dan in grotere hoeveelheden en op mijn eigen gevoel. Het resultaat mag er zijn en uiteindelijk 2 porties in de vriezer gestopt wat we gaan eten met rijst of mie. En ondanks dat ik maar wat heb gedaan erg lekker. Gelukkig begin ik mijzelf wel aan te wennen alles goed op te schrijven als ik het maak

Gehaktballetjes in ketjap paprika saus
Gehaktballetjes:
500 gram half om half gehakt of rundergehakt
1 theelepel gerookt paprikapoeder
theelepel scherpe mosterd
6 gram zout
peper
1 ei 
paneermeel

Overige ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel zoet paprikapoeder
100 ml ketjap manis
1/2 eetlepel gedroogde tijm
1 klein blikje tomatenpuree
een glas rode wijn
1/2 eetlepel bloem
peper en zout
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
worshestershiresaus

Meng het gehakt met alle ingrediënten op de paneermeel na. Als het gehakt gemengd is doe je er paneermeel bij tot een goed binding meestal ongeveer 50 gram. Rol er balletjes van en zet ze nog even in de koelkast om op te stijven.
Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika's in reepjes.
Bak in wat olie in een braadpan de gehaktballetjes aan alle kanten aan en schep ze vervolgens weer uit de pan. Doe nu de ui en knoflook in de pan en fruit zachtjes aan. Als de uien zacht zijn voeg je de kruiden en specerijen toe, een theelepel zout, wat peper en de tomatenpuree. Dit alles laat je even meebakken alvorens je de ketjap toevoegt,  Doe de bloem in een bakje en meng met de rode wijn en voeg dit ook toe in de pan en roer goed. Voeg nu de paprika's en gehaktballetjes toe. Roer goed. Misschien moet je nog een beetje water toevoegem om de gehaktballetjes half onder de saus te zetten. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Roer dan, je zal zien dat de helft van de gehaktballetjes is verkleurd die in de saus zat, en laat nog eens 15 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met worchestershiresaus, peper en zout.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)