Bol.com

BoekenBoeken

Kerrie Spitskool ovenschotel

Weer eens wat anders. Wij eten weleens spitskoolstamppot met kerrie en kaas erdoor. Nu dus los van elkaar en wat gehakt. Resultaat was zalig. Wel maak ik de volgende keer maar 2 bakjes, want voor 6 personen was de hoeveelheid net te weinig, hij was wel goed vullend, maar net te weinig.

Kerrie Spitskool ovenschotel
500 gram half om half gehakt
2 uien
400 gram spitskool
1,5 eetlepel kerriepoeder
1/2 theelepel kurkuma
1 kilo aardappels
50 gram boter
2 flinke handen geraspte kaas

Snipper de ui en fruit aan in wat olijfolie tot hij glazig is. Voeg dan de kerriepoeder en de kurkuma toe en bak kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak het gehakt rul.

Voeg de spitskool toe en roer even goed. Doe dan de deksel op de pan en laat de kool slinken. Hij hoeft niet al te gaar te zijn, want gaat straks de oven in. Verdeel het mengsel over een ovenschaal of een aluminiumbakje.

Kook de aardappels gaar en maak hier een puree van met de boter en de kaas en eventueel een scheutje melk. Verdeel over het gehaktmengsel. En nu kun je de bakjes invriezen of afbakkken in de oven 20 minuten op 180 graden. Als je hem uit de vriezer laat ontdooien of je hem eert hebt af laten koelen zou ik 40 minuten op 180 graden doen. Bij ons kwam hij er perfect uit en het was zalig.

Eet smakelijk

Reacties

Unknown zei…
Zo lekker! Ik halveerde het recept voor ons tweeen, er bleef een kwart over. Kan komen omdat ik vergat de kool te halveren, dus lekker veel groenten, het was zalig!

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)