Bol.com

BoekenBoeken

Kip stroganoff

Vorige maand heb ik al de beef stroganoff uit de oven gepost. Vandaag de kip versie niet uit de oven, want dan was hij overgaar. Resultaat van deze versie is ook zalig. 

Kip stroganoff
800 gram kippendijfilet
2 uien halve ringen
400 gram champignons
3 paprika's
250 ml crme fraiche
1,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels zoet paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijn
2 blikken tomatenblokjes
1 blik water
2 tenen knoflook

Snij de uien in kwart ringen en snipper de knoflook. Bak in wat olijfolie de de uien aan tot ze zacht zijn. Snij de kippendijen in blokken (meestal snij ik elke dij in 6 stukken. Voeg de kip toe aan de uien samen met de knoflook en laat even bakken. Voeg dan de paprikapoeders, chili en komijn toe. Laat even mee bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe en vul één van de blikken met water en voeg dat toe. Dit was bij mij genoeg vocht. Mocht het op een gegeven moment te droog worden dan voeg je extra toe. Roer goed door en laat zachtjes sudderen.
Snij de cmapignons en voeg deze ook toe. Snij de paprika in blokjes en doe deze erbij en laat het lekker stoven. Voeg na 20 minuten de creme fraiche toe en roer deze erdoorheen en laat nog 10 minuutjes stoven.
Lekker met rijst, aardappels of pasta.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)