Bol.com

BoekenBoeken

BBQ Voorraad: Varkenshaas spiesjes

We willen natuurlijk allemaal verschillende spiesjes ook van verschillende vleessoorten. Nu dus een varkensspiesje. Deze zijn heel makkelik. Voor de marinade kan je varieëren. Ik ben deze keer de mexicaanse kant opgegaan zodat ik de marinade voor twee soorten kon gebruiken. Dat heeft niet met lui te maken, maar dat scheelt weer spullen. Ik zou wel eerst het varken erin marineren en daarna de kip. Ik heb het zelf in zakken laten marineren. Vrijdag alles snijden en in de marinade. Zaterdag John op een stoel gezet met een berg spiesjes en laten rijgen. 

Varkenshaas spiesjes
2 varkenshaas
100 gram ontbijtspek
stoplicht paprika

Marinade:
1 eetlepel gerooktpaprikapoeder
1 theelepel zoet paprikapoeder
1 theelepel oregano
1/2 theelepel komijn
2 eetlepels (olijf)olie
uitgeperst knoflookteentje

Snij de varkenshaas in plakjes van 1,5 tot 2 cm dik. Meng alle ingredieneten van de marinade en meng het vlees erdoor. Laat dit even staan. Snij ondertussen de paprika in blokken van 1,5-2 cm. Pak een plakje spek en rol dit om de varkenshaas heen. Prik nu van boven naar beneden de satéprinkker erdoorheen. prik er een stuk paprika aan en herhaal dit nog een keer of twee keer, ligt eraan hoe lang je prikker is. Niet te lang bakken op de bbq en ook wat rust geven. Uiteindelijk bij ons 2 stukjes vlees en daartussen 3 stukjes paprika.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)